Kok Laurent Loquet en zijn vrouw Ellen Schaap heropenden het intieme eethuis dertien jaar terug. Het vergde durf en inzicht om het roer om te gooien en te kiezen voor de Aziatische keuken. Loquet kreeg een traditionele opleiding aan Ter Groene Poorte en deed stages bij Wout Bru. De oosterse keuken ligt hem na aan het hart. Hij reisde door Azië en volgde onderweg workshops om zich te vervolmaken.

Vanaf de eerste dag stroomden de avonturiers toe om een avondje culinair vreemd te gaan met new style Aziatische tapas, curry's en combiwoks. Laurent Loquet is een smaakmagiër, die uitsluitend verse ingrediënten gebruikt en eigenhandig currypasta's bereidt. Die curry's zijn, om onze tere mondjes te beschermen, minder pikant dan in Azië. Laurent Locquet en Ellen Schaap werken zonder personeel. Daarom is de kaart beperkt tot een vijftal voorgerechten en een zestal hoofdgerechten, die hun oorsprong vinden in de Aziatische keuken. De nagerechten zijn van Vlaamse origine.

Terugkomende bereidingen zijn: Maleisische rendang van kalfsvlees (22,90 euro) en groene- en rode curry met kip (20,90 euro) of contrefilet (26 euro). Zes met zorg geselecteerde Europese wijnen zijn beschikbaar per fles, per 50 cl en per glas.

De formule is blijkbaar nog actueel, want zonder reservatie is er in A Food Affair weinig kans op een vrij tafeltje. Het schemerig verlichte decor is onlangs vernieuwd. Aan de muur hangen reisfoto's uit Azië. Vanuit het eetvertrek zien de gasten de chef aan de vuren goochelen met kruiden.

Onze keuze

Wij proefden van drie voorgerechten: verse kokkels, op smaak gebracht met zachte, gele curry en Thaïse basilicum (13,50 euro), kippensaté bereid op de barbecue met kruidige, in huis gemaakte pindasaus en zoetzure komkommer (12,50 euro) en Thaise salade met het smakelijke vlees van contrefilet van met granen gevoederd rund (15,50 euro). Het hoofdgerecht was teppan van ribeye in chiang mai curry met verse groene peperbollen, rijstnoedels, paddenstoelen, sojascheuten en cashewnoten (27 euro). Het geheel was naar onze smaak te rijk aan olie en de groenten waren te ver gegaard (27 euro).

Afsluiten deden wij met crème brûlée met het parfum van citroengras en tonkabonen en met gebrande korst, die niet kraakte maar plakte (8,50 euro). A Food Affair is niet goedkoop, biedt gebrekkig comfort, maar blijft desondanks een bijzonder adresje om mee uit te pakken. (PvD)

Kader: Aziatische ambiance

Onthaal en bediening: vriendelijk en persoonlijk

Keuken: oosters geïnspireerde gerechten uit Japan, Vietnam, Maleisië, India, Thailand en China

A Food Affair

Korte Meer 25 (nabij parking Kouter)

9000 Gent

Tel. 09/224 18 05

Enkel 's avonds geopend van dinsdag tot en met zaterdag.

Kok Laurent Loquet en zijn vrouw Ellen Schaap heropenden het intieme eethuis dertien jaar terug. Het vergde durf en inzicht om het roer om te gooien en te kiezen voor de Aziatische keuken. Loquet kreeg een traditionele opleiding aan Ter Groene Poorte en deed stages bij Wout Bru. De oosterse keuken ligt hem na aan het hart. Hij reisde door Azië en volgde onderweg workshops om zich te vervolmaken. Vanaf de eerste dag stroomden de avonturiers toe om een avondje culinair vreemd te gaan met new style Aziatische tapas, curry's en combiwoks. Laurent Loquet is een smaakmagiër, die uitsluitend verse ingrediënten gebruikt en eigenhandig currypasta's bereidt. Die curry's zijn, om onze tere mondjes te beschermen, minder pikant dan in Azië. Laurent Locquet en Ellen Schaap werken zonder personeel. Daarom is de kaart beperkt tot een vijftal voorgerechten en een zestal hoofdgerechten, die hun oorsprong vinden in de Aziatische keuken. De nagerechten zijn van Vlaamse origine. Terugkomende bereidingen zijn: Maleisische rendang van kalfsvlees (22,90 euro) en groene- en rode curry met kip (20,90 euro) of contrefilet (26 euro). Zes met zorg geselecteerde Europese wijnen zijn beschikbaar per fles, per 50 cl en per glas.De formule is blijkbaar nog actueel, want zonder reservatie is er in A Food Affair weinig kans op een vrij tafeltje. Het schemerig verlichte decor is onlangs vernieuwd. Aan de muur hangen reisfoto's uit Azië. Vanuit het eetvertrek zien de gasten de chef aan de vuren goochelen met kruiden. Onze keuzeWij proefden van drie voorgerechten: verse kokkels, op smaak gebracht met zachte, gele curry en Thaïse basilicum (13,50 euro), kippensaté bereid op de barbecue met kruidige, in huis gemaakte pindasaus en zoetzure komkommer (12,50 euro) en Thaise salade met het smakelijke vlees van contrefilet van met granen gevoederd rund (15,50 euro). Het hoofdgerecht was teppan van ribeye in chiang mai curry met verse groene peperbollen, rijstnoedels, paddenstoelen, sojascheuten en cashewnoten (27 euro). Het geheel was naar onze smaak te rijk aan olie en de groenten waren te ver gegaard (27 euro). Afsluiten deden wij met crème brûlée met het parfum van citroengras en tonkabonen en met gebrande korst, die niet kraakte maar plakte (8,50 euro). A Food Affair is niet goedkoop, biedt gebrekkig comfort, maar blijft desondanks een bijzonder adresje om mee uit te pakken. (PvD)