Restaurant Va et Vient in Kortrijk: Brave smaken

Het jonge kooktalent Matthias Speybrouck, voordien rechterhand van Kobe Desramaults, opende in Kortrijk zijn eigen restaurant Va et Vient. Je eet er wat de pot schaft.

Matthias Speybrouck was de rechterhand van Kobe Desramaults van In de Wulf en De Vitrine. Hij werkte ook met Sergio Herman van Oud Sluis. Vader is antiquair en eigenaar van het oude stapelhuis aan de Leie waar Matthias zopas zijn eigen restaurant opende.

Patrick Six van Ensemble One Stop Office zorgde voor de inrichting en respecteerde de ruwheid van het gebouw. Glas, beton en baksteen regeren. Vanuit de eetzaal ziet men de jonge keukenbrigade in het door Maes Inox ontworpen keukenlab. Op het kale tafelblad: bestek, een servet en een glas.

Er is geen spijskaart, iedereen eet wat de pot schaft: een menu, opgediend in drie (35 euro), vier (45 euro) of vijf gangen (55 euro). Wij gingen voor vier gerechten. Het zaalpersoneel was jong en onbezonnen en kreeg assistentie van de koks. Amarant met courgette en daslook kwam als miniwachthapje. Asperges verschenen met dooiercrème, oude vlaskaas en venkelzaad. Inktvis lag in het bord met ketchup, laurier en Juliette-aardappel. Longhaas kwam met gestoomde broccoli, zure augurk en lavas.

Wij vroegen een pepermolen en zoutvat om bij te kruiden, want natuurlijk koken is goed, maar flauw is verkeerd. Het stukje vlees woog amper honderd gram, waardoor wij onvoldaan aan het nagerecht begonnen.

Alles wat wij die avond proefden, was braaf van smaak. Wij misten de punch en uitschieters waarmee een kok met een dergelijke staat van dienst de bezoekers uit hun stoel moet kunnen tillen. Het zomerse nagerecht van yoghurt, amandel, rabarber en citroenmelisse sloot aan bij de rest: in orde, maar ook niet echt spannend!

Categorie: bistronomie
Keuken 7
Comfort 6,5
Bediening 6
Prijs/kwaliteit 7

Restaurant Va et Vient: Handboogstraat 20, 8500 Kortrijk, 056 20 45 17.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content