Restaurant The Jane van Sergio Herman krijgt eerste Michelinster

© gf

De nieuwe Michelingids promoveert het Antwerpse restaurant van Sergio Herman met een eerste ster. Ook het Gentse restaurant Publiek van Flemish Foodie Olly Ceulenaere krijgt een ster.

Lang heeft hij er niet op moeten wachten: acht maanden na de opening van The Jane mag de Nederlandse topchef Sergio Herman meteen een eerste Michelinster op de hoed spelden.

De rock’-n-rollkok sloot op het toppunt van zijn roem het driesterrenrestaurant Oud Sluis in Nederland. Pure C, zijn restaurant in Cadzand, bleef open. Omdat hij er een eenvoudig concept bij wilde, opende hij in de kapel van het voormalig militair hospitaal in Antwerpen het nieuwe eethuis The Jane.

Het moest aanvankelijk een restaurant worden met gerechten die Herman in zijn vrije tijd lekker vindt: eenvoudige kost die je thuis eet met de kinderen. Maar van dat oorspronkelijke plan is weinig over: The Jane is een afleiding van Oud Sluis. Met verfijnde gerechten die zijn handtekening dragen en die passen bij een verfijnd decor.

Herman leidt het keukenteam, maar in de toekomst zal zijn rechterhand, de dertigjarige Nick Bril, het restaurant runnen. ‘Zij lossen de verwachtingen in met hun weldoordachte, lichte gerechten die een sensationele smaakharmonie opleveren’, aldus de Michelin-inspecteurs.

Publiek

Nieuw aan de Gentse sterrenhemel is Publiek. Met Flemish Foodie Olly Ceulenaere staat er een bekende chef in de keuken, maar de echte vedetten zijn de producten.

De crème de la crème van de Belgisch restaurantwereld bestaat net als vorige jaren uit de topzaken Hof van Cleve, De Karmeliet en Hertog Jan. Zij behouden hun drie Michelinsterren. Ook alle tweesterrenzaken van vorig jaar behouden hun status.

In de Gids staan 137 sterrenrestaurants, vijf meer dan vorig jaar. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content