De populaire tv-kok Piet Huysentruyt heeft op 15 juni een nieuw gastronomisch restaurant geopend in Frankrijk en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Likoké, gelegen in Les Vans in de Zuid-Franse Ardèche, werd door de invloedrijke culinaire blog Wbpstars.com gebombardeerd tot restaurant van de maand. 'We only review the best restaurants!' meldt de website, en dat wil wat zeggen.

Met 88 punten bezet Likoké momenteel de 55ste plaats in de top-60 met beste restaurants ter wereld volgens de foodblog. Een hele eer voor Huysentruyt: 'Het is niet de Michelingids, maar ik ben wel onwaarschijnlijk trots dat we met ons restaurant zo'n vliegende start nemen', zegt hij in Het Laatste Nieuws. 'Deze site is echt in bij de foodies. Als je door de bloggers niet bezocht wordt, ben je niet meer trendy.'

Twee Belgische restaurants doen beter: Hof van Cleve (op de tweede plek) en Hertog Jan (op nummer 41). Het Spaanse restaurant El Cellar de Can Roco - uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld - is lijstaanvoerder. Oud Sluis, het driesterrenrestaurant van Sergio Herman dat eind dit jaar de deuren sluit, staat op drie.

Op zijn vijftigste wil Piet Huysentruyt zijn gasten een topervaring voorschotelen, zoals de worst die hij heeft uitgewerkt en die volgens hem 'de beste ter wereld' is. Dat doet hij in samenwerking met de talentvolle Wouter Van der Vieren (ex-Clandestino, één Michelinster).

De naam Likoké, een hommage aan de bijnaam die Piets vader kreeg tijdens de periode dat hij in Congo was, heeft zestien couverts in de zaal, een gastentafel in de keuken en twee bevoorrechte plaatsen bij de piano. (DB)

De populaire tv-kok Piet Huysentruyt heeft op 15 juni een nieuw gastronomisch restaurant geopend in Frankrijk en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Likoké, gelegen in Les Vans in de Zuid-Franse Ardèche, werd door de invloedrijke culinaire blog Wbpstars.com gebombardeerd tot restaurant van de maand. 'We only review the best restaurants!' meldt de website, en dat wil wat zeggen. Met 88 punten bezet Likoké momenteel de 55ste plaats in de top-60 met beste restaurants ter wereld volgens de foodblog. Een hele eer voor Huysentruyt: 'Het is niet de Michelingids, maar ik ben wel onwaarschijnlijk trots dat we met ons restaurant zo'n vliegende start nemen', zegt hij in Het Laatste Nieuws. 'Deze site is echt in bij de foodies. Als je door de bloggers niet bezocht wordt, ben je niet meer trendy.'Twee Belgische restaurants doen beter: Hof van Cleve (op de tweede plek) en Hertog Jan (op nummer 41). Het Spaanse restaurant El Cellar de Can Roco - uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld - is lijstaanvoerder. Oud Sluis, het driesterrenrestaurant van Sergio Herman dat eind dit jaar de deuren sluit, staat op drie. Op zijn vijftigste wil Piet Huysentruyt zijn gasten een topervaring voorschotelen, zoals de worst die hij heeft uitgewerkt en die volgens hem 'de beste ter wereld' is. Dat doet hij in samenwerking met de talentvolle Wouter Van der Vieren (ex-Clandestino, één Michelinster). De naam Likoké, een hommage aan de bijnaam die Piets vader kreeg tijdens de periode dat hij in Congo was, heeft zestien couverts in de zaal, een gastentafel in de keuken en twee bevoorrechte plaatsen bij de piano. (DB)