Restaurant Meat & Great: Geboren in de horeca

Specialiteit van het Gentse restaurant Meat & Great is vlees van de grill, maar ook vis- en vegetarische gerechten sieren de spijskaart.

Aphrodite Minis is een jonge, elegante vrouw die in de horeca is opgegroeid. Papa had een Grieks restaurant in dezelfde straat waar zij eind augustus 2013 haar eigen zaak opende, in een oud herenhuis. De mooie ruimtes met hoge plafonds kregen een cosy inrichting. In de keuken kwam een houtskoolgrill en -oven.

De 26-jarige Michael Van Opstael werd aangenomen als chef-kok. Hij behaalde drie jaar terug de titel van Beste Juniorkok en deed ervaring op in de keuken van Oud Sluis, Sel Gris en Auberge Napoleon. Specialiteit is vlees van de grill (filet pur, côte à l’os, rib-eye, picanna, kalfsrib). Maar ook vis- en vegetarische gerechten sieren de spijskaart. Het wijnrepertoire is beperkt en voor verbetering vatbaar.

Er waren twee voorgerechten: zuur aangemaakte salade van raketsla, hardgekookt ei, waterige boleet, Ibericoham en Parmezaanse kaas (18 euro) en smakelijke ravioli met bospaddenstoelen, truffelbouillon en snippers ganzenlever (22 euro). Hoofdgerechten waren: op het bord gekwakte Melanzane parmigiana met zwartgeblakerde aubergine, gesmolten tomaat en een bol op het laatst toegevoegde mozzarella (18 euro) en een sappig stuk kalfsrib met prima frieten en Blackwellsaus met pickles (24 euro).

Afsluiten deden wij met een ijskoffie (7 euro). Aphrodite Minis bedient met afstandelijkheid. De jassen werden niet aangenomen, er staan geen zout en peper op tafel, het gevraagde water werd vergeten en de verfijning blijft uit. (PvD)

Categorie: veredeld eetcafé
Keuken 6
Decor 8
Comfort 7
Bediening 6
Prijs/kwaliteit 6

Meat & Great, Vlaanderenstraat 49, 9000 Gent, 09 269 07 44. Zondag en maandag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content