Restaurant ‘Castor’ in Waregem: Gastronomie in de perfectie

© cwf&PH

‘Castor’, het nieuwe restaurant van jong keukentalent Maarten Bouckaert, mag gerust met stip in uw culinaire agenda aangeduid worden. Op het bord ligt alles perfect op zijn plaats, alles is perfect bereid en alle smaken zijn perfect in harmonie.

Wij kwamen ’s avonds en zochten naar een naamsvermelding aan de gevel van het moderne gebouw, dat door de gesloten bouwstijl net zo goed een crematorium had kunnen zijn. Binnen ontvouwen zich ruime, sfeervolle eetvertrekken met natuurhout en steen alom en gedeeltelijk zicht op de hightechkeuken en de achterliggende natuur. Verlichting, akoestiek en comfort zijn perfect. Op het bord lag alles perfect op zijn plaats, alles was perfect bereid en alle smaken waren perfect in harmonie.

Restaurant 'Castor' in Waregem: Gastronomie in de perfectie
© cwf&PH

Maarten Bouckaert is een indrukwekkende vakman en een controlefreak, die niets aan het toeval overlaat. Alleen die instelling staat garant voor constante kwaliteit. Die houding zet echter ook een rem op de spontaniteit. We werden eigenlijk een beetje ongemakkelijk van zoveel doorgedreven perfectionisme.

Ook in de eetzaal verloopt alles op rolletjes : Maarten Bouckaert en zijn vrouw Stefanie Vandewalle beschikken over managementkwaliteiten, want het gedresseerde personeel deed wat van hen werd verlangd. Ook hier misten wij echter spontaniteit.

Onze keuze

Er is een beknopte spijskaart en de prijzen vallen mee. Het menu Castor (drie gangen 49 euro, vier gangen 64 euro, vijf gangen 79 euro) is samengesteld uit de spijskaart. Wij schreven ons in op het driegangenmenu met bijpassende wijnen (63 euro).

Restaurant 'Castor' in Waregem: Gastronomie in de perfectie
© cwf&PH

Er kwamen hapjes : kroepoek garnaal en kippenhuid met dipsaus van garnaal, een stukje Secretoham, risotto van spelt met kokkels en kaviaar van aubergine met chorizo. Het eerste gerecht was gemarineerde zalm met smaken van oolongthee en bergamot, opgediend met verse kaas, walnoot en rode biet.

De mooie compositie liet geen grote impressies na, misschien omdat alles ijskastkoud was. Kalfswang en lende met kervel, wortel en charlotte kwamen in een pure bereiding, geparfumeerd met ras el hanout.

Afsluiten deden wij met een feestelijk nagerecht van ananas, witte chocolade en duindoornbes met casissorbet, pecannoten en versierd met goudpoeder. Het wijnarrangement met voldoende wijn van goede kwaliteit schonk tevredenheid. (PvD)

Keuken: 8,5

Decor: 8

Comfort: 8

Bediening: 7,5

Prijs/kwaliteit: 8

Adres: Castor : Kortrijkseweg 164, 8791 Beveren-Leie, 056 19 01 21.

Restaurant 'Castor' in Waregem: Gastronomie in de perfectie
© cwf&PH
Restaurant 'Castor' in Waregem: Gastronomie in de perfectie
© cwf&PH

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content