De broers Dewitte trekken vanaf dit voorjaar de ecologische kaart. Het sterrenrestaurant in het Oost-Vlaamse Ouwegem heeft beslist om voortaan enkel met lokale en biologisch gekweekte groenten en kruiden te koken. Een bioboerderij in Huise zal hen voorzien van eerlijke en gezonde ingrediënten.

'Het is niet meer van deze tijd om groenten en kruiden te laten aanrukken vanuit het buitenland of zelfs van de andere kant van België', zegt Benoit Dewitte. 'Hiermee mikken we niet alleen op een milieubewuste aanpak maar tegelijk op een nog betere kwaliteit. Het ligt voor de hand: hoe verser, hoe lekkerder', voegt de jonge chef eraan toe.

Niet alleen ecologisch maar ook biologisch, want een lokale boer in Huise, gespecialiseerd in bioteelt zal het restaurant op maat van het menu en de seizoenen voorzien van alle groenten en kruiden.

Het restaurant kiest hiermee voor een nieuwe partner die de logistieke structuur heeft om dagelijks een gevarieerd palet uit lokale, biologische oogst te leveren. Voordien werd het merendeel van hun ingrediënten geleverd door een plaatselijke coöperatieve.

'Groenten vormen mijn belangrijkste inspiratiebron', zegt de chef. 'Bij ons plooit elk gerecht terug op één hoofdgroente die wordt versterkt met verschillende nevengroenten tot een coherent groentenbord. We koken niet vegetarisch maar in elk van onze gerechten kan je zo het vlees of de vis schrappen', verklaart Benoit Dewitte.

Vorig jaar werd Benoit & Bernard Dewitte beloond met een eerste Michelinster. (DB)

De broers Dewitte trekken vanaf dit voorjaar de ecologische kaart. Het sterrenrestaurant in het Oost-Vlaamse Ouwegem heeft beslist om voortaan enkel met lokale en biologisch gekweekte groenten en kruiden te koken. Een bioboerderij in Huise zal hen voorzien van eerlijke en gezonde ingrediënten.'Het is niet meer van deze tijd om groenten en kruiden te laten aanrukken vanuit het buitenland of zelfs van de andere kant van België', zegt Benoit Dewitte. 'Hiermee mikken we niet alleen op een milieubewuste aanpak maar tegelijk op een nog betere kwaliteit. Het ligt voor de hand: hoe verser, hoe lekkerder', voegt de jonge chef eraan toe. Niet alleen ecologisch maar ook biologisch, want een lokale boer in Huise, gespecialiseerd in bioteelt zal het restaurant op maat van het menu en de seizoenen voorzien van alle groenten en kruiden.Het restaurant kiest hiermee voor een nieuwe partner die de logistieke structuur heeft om dagelijks een gevarieerd palet uit lokale, biologische oogst te leveren. Voordien werd het merendeel van hun ingrediënten geleverd door een plaatselijke coöperatieve.'Groenten vormen mijn belangrijkste inspiratiebron', zegt de chef. 'Bij ons plooit elk gerecht terug op één hoofdgroente die wordt versterkt met verschillende nevengroenten tot een coherent groentenbord. We koken niet vegetarisch maar in elk van onze gerechten kan je zo het vlees of de vis schrappen', verklaart Benoit Dewitte.Vorig jaar werd Benoit & Bernard Dewitte beloond met een eerste Michelinster. (DB)