Restaurant Baar: Hotspot in Gent

In de trendy Gentse tapasbar Baar peuzel je van raciones en tapas en nip je van cocktails en wijntjes die bijna allemaal per glas worden geschonken.

Baar is een schaarsverlichte ruimte, waarin de bar, gemaakt van buizen uit een Philipsfabriek, een belangrijke plaats inneemt. Ran Van Ongevalle is barmanager. Hij stamt uit een barfamilie: vader is eigenaar van The Pharmacy in Knokke, zus Hannah is Beste Bartender van België.

Baar is een hotspot, die door horeca-architect Lieven Musschoot en ontwerper Piet Hein Eek werd aangekleed. De creatie is geslaagd en actueel. Wat opvalt zijn de grote lusters, die werden ontworpen door modedesigner Tim Van Steenbergen in samenwerking met Delta Light. Eten doe je op de benedenverdieping of op de tussenetage bij housemuziek. De bediening is in handen van vrolijke jonge mensen. Grote baas en chef-kok is David Hannon. Hij ging in de leer in Auberge du Pêcheur, bij Claudio Dell’Anno en in Pure C.

In Baar peuzel je van raciones en tapas en nip je van cocktails en wijntjes die bijna allemaal per glas worden geschonken. Na 23 uur serveert men uitsluitend fingerfood en de deur gaat dicht om twee uur.

Op tafel kwam: Caesarsalade met smakelijk vlees van kip ‘Val Dieu’ (9 euro), wonton met kort gebakken Noorse zalm, Aziatisch groen en teriyakisaus (11 euro), tartaar van met mes gehakt rundvlees met op de plaat bereide gamba en puntpaprika (12 euro), superlekkere minipizza met huisgerookte parmezaan, kerstomaat en avocado (9,5 euro), flauwe, ongebonden risotto van king crab met schuim van schelpen (15 euro) en smakelijk lendenstuk van Belgisch Holsteinrund met crispy uiringen en gerookte look (15 euro). Het nagerechtenrepertoire zette niet aan tot consumeren. (PvD)

Keuken 7

Comfort 5,5

Bediening 7

Prijs/kwaliteit 7

Baar, food, bar en club, Lange Violettestraat 94, 9000 Gent. reserveer@baar.be. 0494 89 11 11. Gesloten op maandag en dinsdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content