Op het Antwerpse Zuid opent zondag 9 december voor het eerst een 'pop-uprestaurant' van Wout Bru. De sterrenkok, bekend van het vtm-programma 'Masterchef', baat al jaren een restaurant uit in Zuid-Frankrijk maar zal nu 117 dagen lang zijn gerechten ook aan het Vlaamse publiek presenteren. Op het menu komen vooral kleine hapjes te staan uit verschillende internationale keukens.

Wout Bru kreeg naar eigen zeggen pas afgelopen maandag de sleutels van het pand in de Graaf Van Egmontstraat. Op een week tijd werd het hele restaurant, '117 by Wout Bru' genaamd, ingericht.

'De inkleding is een ode aan Antwerpen geworden, met grote foto's waarop verschillende stadszichten staan', zegt Bru. 'De capaciteit van het restaurant kan nog uitgebreid worden, maar momenteel mikken we op telkens maximaal een zestigtal couverts 's middags en 's avonds.'

In het pop-uprestaurant wordt een selectie aangeboden van Bru's persoonlijke favoriete gerechten. 'Maar dat hoeft daarom nog niet duur te zijn. Er zal bijvoorbeeld wel kaviaar te vinden zijn, maar ook wie niet zo'n groot budget heeft, kan hier terecht', meent Bru.

De meeste gerechten, die Bru tot de categorie 'bistronomie' rekent, zullen volgens de kok erg eenvoudig zijn en rond slechts drie tot vier ingrediënten opgebouwd zijn.

'117 by Wout Bru' is dagelijks geopend, behalve op dinsdag.
Adres: Graaf van Egmontstraat 39, 2000 Antwerpen.
Reserveren kan nu al via de website www.117bywoutbru.be . Na minder dan een week zouden er al zowat 6.000 reservaties gebeurd zijn. (Belga/DB)

Op het Antwerpse Zuid opent zondag 9 december voor het eerst een 'pop-uprestaurant' van Wout Bru. De sterrenkok, bekend van het vtm-programma 'Masterchef', baat al jaren een restaurant uit in Zuid-Frankrijk maar zal nu 117 dagen lang zijn gerechten ook aan het Vlaamse publiek presenteren. Op het menu komen vooral kleine hapjes te staan uit verschillende internationale keukens. Wout Bru kreeg naar eigen zeggen pas afgelopen maandag de sleutels van het pand in de Graaf Van Egmontstraat. Op een week tijd werd het hele restaurant, '117 by Wout Bru' genaamd, ingericht. 'De inkleding is een ode aan Antwerpen geworden, met grote foto's waarop verschillende stadszichten staan', zegt Bru. 'De capaciteit van het restaurant kan nog uitgebreid worden, maar momenteel mikken we op telkens maximaal een zestigtal couverts 's middags en 's avonds.'In het pop-uprestaurant wordt een selectie aangeboden van Bru's persoonlijke favoriete gerechten. 'Maar dat hoeft daarom nog niet duur te zijn. Er zal bijvoorbeeld wel kaviaar te vinden zijn, maar ook wie niet zo'n groot budget heeft, kan hier terecht', meent Bru. De meeste gerechten, die Bru tot de categorie 'bistronomie' rekent, zullen volgens de kok erg eenvoudig zijn en rond slechts drie tot vier ingrediënten opgebouwd zijn. '117 by Wout Bru' is dagelijks geopend, behalve op dinsdag. Adres: Graaf van Egmontstraat 39, 2000 Antwerpen. Reserveren kan nu al via de website www.117bywoutbru.be . Na minder dan een week zouden er al zowat 6.000 reservaties gebeurd zijn. (Belga/DB)