Relatief normaal seizoen voor aardbeien en asperges

Het is een relatief normaal seizoen voor de aanvoer en de prijs van aardbeien en asperges, klinkt het bij de Boerenbond.

Het is een relatief normaal seizoen voor de aanvoer en de prijs van aardbeien en asperges. Zeker voor de aardbeien is het momenteel perfect om ze te kopen en te eten. Dat zegt Luc Van Oirbeek, adviseur van de Boerenbond.

Het aardbeienseizoen verloopt momenteel normaal. “We zitten midden in de aanvoer. De aardbeien zijn op dit moment perfect. Ze zijn lekker en goedkoop”, zegt Van Oirbeek.

Ook voor de asperges is het momenteel een relatief normaal seizoen, al spreekt Van Oirbeek over een “harmonicabeweging”. “In het begin van het seizoen is het lang koud geweest en kwam de aanvoer wat trager op gang. Toen het warmer werd, kwamen er meer asperges op de markt. De voorbije week was het opnieuw wat kouder en is de aanvoer minder. Als het opnieuw warmer wordt, zal de aanvoer opnieuw verhogen.”

Toch is het volgens de adviseur van de Boerenbond momenteel een goede periode om asperges te kopen. “Ze zijn relatief goedkoop. Op de veiling wordt er 2 à 3 euro per kilogram betaald. In het begin van het seizoen was dat 5 à 6 euro.” (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content