Recordaantal wijnlanden tijdens ‘Megavino’

Tijdens de vijftiende editie van de wijnbeurs ‘Megavino’ in de Heizel zal een recordaantal van 35 wijnlanden vertegenwoordigd zijn, met Spanje als gastland.

De wijnbeurs Megavino telt voor haar 15e editie een recordaantal deelnemende wijnlanden: 35 in totaal, goed voor 370 exposanten. Vorig jaar mocht de wijnbeurs 25.000 bezoekers verwelkomen en organisator Alain Bloeykens hoopt dat dit jaar te evenaren.

“De interesse en het wijnverbruik blijven zelfs groeien”, vertelt hij. “Met 32 liter per persoon per jaar doen weinige andere landen beter dan België. Dat iedereen voor de wijn naar Brussel wil komen, bewijst ook dat de Belgische markt voor wijnproducerende landen belangrijk is.”

Naast de wijnen uit gastland Spanje en andere gekende wijnlanden kunnen bezoekers dit jaar ook wijn proeven uit onder meer Georgië, Syrië en China. Een andere nieuwigheid is de koosjere wijn., behalve op zaterdag, want dan is het rustdag voor de Joden. De stand zal dan niet leeg zijn, maar zal het opschrift “komt u morgen eens terug!” krijgen.

Op het evenement zullen zowat 222.000 wijnflessen aanwezig zijn in de bewaakte exposantenreserve. “Stapel dit in vrachtwagens en je hebt een file van Gent tot Brussel!” klinkt het. Dat aantal heeft een totale waarde van 1,66 miljoen euro.

Megavino vindt plaats van 18 tot en met 21 oktober in de Brusselse expohallen. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content