Zwartpluimkip met ratatouille van Espelette

  • Moeilijkheid

Voor 4:

1 zwartpluimkip van Challans

200 g ham

100 g lardo

Voor de saus:

1 piment d’ Espelette

1,5 kg vleestomaten

1 bosje pijpajuin

150 g sjalotten

2 el olijfolie

15 g Madraskerriepoeder

15 g mild paprikapoeder

4 teentjes look

1 dl droge witte wijn

2 dl kippenbouillon

25 gram verse oregano

20 gram verse marjolein

1 citroen

Voor ratatouille:

1 gele courgette

1 groene courgette

2 aubergines

2 rode paprika

2 gele paprika

2 oranje paprika

Saus: snij de piment in fijne blokjes. Pel de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Snipper de pijpajuin fijn. Schil de sjalotten en snij ze in fijne halve ringetjes. Stoof ze met de piment in olijfolie zachtjes aan. Bestrooi met kerrie en paprika. Voeg twee teentjes geperste look, witte wijn en kippenbouillon toe. Voeg daarna tomaten en geplukte oregano en marjolein toe. Laat het geheel tot de helft inkoken. Werk af met sap van citroen.

Ratatouille: snij de gele en groene courgette in plakjes van 0,5 cm. Rooster deze even

langs twee kanten. Schil de aubergines en snij deze eveneens in plakjes van 0,5 cm. Rooster ook aan beide zijden. Blaker de paprika’s zwart in de vlam van het vuur. Doe ze in een afgesloten plasticzak gedurende een tiental minuten. Ontdoe ze nadien van de pel. Snij het vruchtvlees in ongeveer dezelfde grootte als de courgettes. Schik rondom in een ronde ovenschaal met in het midden een uitsparing, overgiet het geheel met de saus en gaar in de oven gedurende een vijftiental minuten op 180°.

Kip: snij de filets van het karkas en versnij ze in plakjes van 0,5 cm dikte. Snij de ham in even grote plakjes. Schik ham en kip afwisselend in het midden van de ratatouille. Gaar verder in de oven gedurende een tiental minuten. Werk de schotel af met flinterdunne plakjes lardo en zet nog even onder de grill.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content