Zwartebessengelei

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Een lekkere boterham met zwartebessengelei smaakt bij het ontbijt of het vieruurtje. Wist je trouwens dat zwarte bessen meer vitamine C bevatten dan een sinaasappel?

Ingrediënten

1,6 kg zwarte bessen (1,9 kg met takjes)

2 dl water

1 kg kristalsuiker

sap van 1 citroen

Bereiding

1. Spoel de bessen in fris water. Laat ze uitlekken en rist ze van de takjes. Doe ze met het water in een confituurpan en breng aan de kook. Dek de pan af en laat de bessen 5 minuten op zacht vuur stoven tot ze opengebarsten zijn. Doe ze door een fijne zeef en vang het sap op. Druk op de bessen met de achterkant van een schuimspaan. Giet het sap dan nog eens door een neteldoek die vooraf werd natgemaakt en uitgewrongen.

2. Doe het verkregen sap (ca. 1,1 kg) in een confituurpan en voeg er het citroensap en de suiker aan toe. Laat 5 minuten koken. Schuim zorgvuldig af. Controleer of de vloeistof aan een lepel blijft kleven. Giet ze zo vlug mogelijk in potjes en dek af.

*Je kunt op dezelfde manier een gelei maken van zwarte bessen gemengd met een vierde frambozen.

Recept: Olivier Boureau

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content