Voor 4:
olijfolie
2 lente-uien
2 rode pepers
300 g krabvlees
vis- of groentebouillon
verse peterselie en basilicum
schil van 1 citroen
extra vergine olijfolie
Voor het pastadeeg:
275 g ’00’ bloem
zout
2 eieren
3 eierdooiers
1 tl inktvisinkt
Doe bloem en zout in een keukenrobot. Meng eieren en eierdooiers. Los de inktvisinkt op in 1 theelepel warm water. Voeg toe aan de eieren. Zet de machine aan en voeg beetje bij beetje de eieren toe. Laat de machine draaien tot het deeg een bal vormt. Kneed kort en wikkel in folie.
Laat rusten, rol nadien uit en snij in tagliatelle. Verhit olijfolie in een pan en fruit de gehakte lente-uien en pepers zonder te kleuren. Kook de pasta kort in gezouten water. Voeg de krab toe aan de lente-ui en bak kort op. Voeg een scheutje bouillon en olijfolie toe.
Laat de pasta uitlekken en meng met de krab. Werk af met gehakte kruiden, citroenschil en extra vergine olijfolie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier