Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 snee zuurdesembrood van ongeveer 3 cm dik
  • 200 g kuit van tarbot
  • 400 ml koolzaadolie
  • 100 ml water
  • 50 g zout
  • 1 teentje look
  • olijfolie

Als garnituur:

  • foreleitjes
  • mosterdblad
  • olijfolie

Bereidingswijze

Wrijf de kuit in met het zout en laat 24 uur rusten. Wrijf het zout van de kuit en laat 24 u drogen op kamertemperatuur.

Blend de gedroogde kuit samen met het water en giet er in een dunne straal de olie bij zodat je een mayonaiseachtige emulsie krijgt. Smeer het brood in met wat olijfolie en rooster in een pan. Strijk de toast in met een teentje look, besmeer met de tarama en werk af met de foreleitjes, het mosterdblad en wat olijfolie.

Als garnituur: Wrijf de kuit in met het zout en laat 24 uur rusten. Wrijf het zout van de kuit en laat 24 u drogen op kamertemperatuur.Blend de gedroogde kuit samen met het water en giet er in een dunne straal de olie bij zodat je een mayonaiseachtige emulsie krijgt. Smeer het brood in met wat olijfolie en rooster in een pan. Strijk de toast in met een teentje look, besmeer met de tarama en werk af met de foreleitjes, het mosterdblad en wat olijfolie.