Voor 2

4 el olijfolie

1 tl ras el hanout

zwarte peper

een snuifje zeezout

2 konijnenbillen

1 sjalotje

1 teentje knoflook, geperst

2 wortelen, in stukjes

1 preistengel, in schijfjes

1 bleekselderij, in stukjes

1 bouquet garni (laurier en tijm samengebonden)

sap en 1 el zeste van 1 sinaasappel

200 ml kippenbouillon

een scheutje fruitige, droge witte wijn

200 g kikkererwten (uit blik, 130 g uitgelekt)

6 gedroogde pruimen, in stukken

Bereidingswijze:

Meng de olijfolie met de ras el hanout, zwarte peper en zout. Wrijf er de konijnenbillen mee in en laat marineren. Het konijn smaakt het lekkerst als je dat de avond voordien doet. Kleur de konijnenbillen goed aan in olijfolie aan beide zijden.

Haal het vlees uit de stoofpot/tajine en voeg sjalot, knoflook en groenten toe. Breng op smaak met een snuifje ras el hanout, peper, zout, het kruidenbosje en de sinaasappelzeste. Laat een vijftal minuten stoven. Blus met de kippenbouillon, het sinaasappelsap en de wijn.

Voeg het vlees opnieuw toe en laat een dik uur sudderen naargelang van de grootte van de konijnenbillen. Voeg de laatste 15 minuten de kikkererwten en gedroogde pruimen toe.

Tip:

Deze zuiderse tajine van konijn is lekker met volkorencouscous (bevat gluten) of met quinoa.

(Uit: 'Nooit meer diëten deel 2' van Sandra Bekkari)

Voor 24 el olijfolie1 tl ras el hanoutzwarte pepereen snuifje zeezout2 konijnenbillen1 sjalotje1 teentje knoflook, geperst2 wortelen, in stukjes1 preistengel, in schijfjes1 bleekselderij, in stukjes1 bouquet garni (laurier en tijm samengebonden) sap en 1 el zeste van 1 sinaasappel200 ml kippenbouilloneen scheutje fruitige, droge witte wijn200 g kikkererwten (uit blik, 130 g uitgelekt)6 gedroogde pruimen, in stukkenBereidingswijze:Meng de olijfolie met de ras el hanout, zwarte peper en zout. Wrijf er de konijnenbillen mee in en laat marineren. Het konijn smaakt het lekkerst als je dat de avond voordien doet. Kleur de konijnenbillen goed aan in olijfolie aan beide zijden.Haal het vlees uit de stoofpot/tajine en voeg sjalot, knoflook en groenten toe. Breng op smaak met een snuifje ras el hanout, peper, zout, het kruidenbosje en de sinaasappelzeste. Laat een vijftal minuten stoven. Blus met de kippenbouillon, het sinaasappelsap en de wijn. Voeg het vlees opnieuw toe en laat een dik uur sudderen naargelang van de grootte van de konijnenbillen. Voeg de laatste 15 minuten de kikkererwten en gedroogde pruimen toe.(Uit: 'Nooit meer diëten deel 2' van Sandra Bekkari)