Zuiderse kabeljauwfilet in papillot

Dit is een recept voor wie gebruikmaakt van de Atag stoomoven en de bijbehorende glazen kom.

Voor 4 personen:

4 kabeljauwfilets à 150 g/st

4 el olijfolie om te bakken (extra)

zeste en sap 1 limoen

een paar tenen look, plat geduwd met een keukenmes

1 tl gemalen korianderzaadjes

1 tl venkelzaadjes

2 pruim- of trostomaten, in acht versneden

zout en peper

Bereiding

1. Neem een stuk alu-folie waarmee je de visfilet(s) kunt inpakken + nog iets groter. Leg de folie in een ovale glazen ovenschaal. De inox inzet mag in de schaal blijven – gemakkelijk om de papillot straks uit de schaal te nemen. Giet er een scheutje van de olijfolie in. Deponeer daarop de geplette look en op de look de visfilet. Besprenkel met de rest van de olijfolie. Bestrooi nu met de overige kruiden en aromaten.

2. Kruid met peper en vooral zout. Bestrooi met de zeste van de limoen, de koriander en de venkelzaadjes. Strooi de olijven op en rond de vis en doe hetzelfde met de partjes tomaat. Vouw de folie zorgvuldig dicht.

3. Plaats de slede in de oven met de vlakke rooster-zijde naar boven gekeerd. (de zijde met gebogen rooster dient voor het verwarmen van borden). Vul het blauwe waterreservoir met water. Sluit de oven en stel de kooktijd in. In dit geval kiezen we voor 12 minuten.

4. Stel de stoomtijd in op het display boven de ovendeur. In dit geval dus 12 minuten. De Atag stoomoven zal nu gedurende 10 minuten stomen aan 100 °C. Tijdens de laatste twee minuten wordt de stoom geneutraliseerd en zorgt de aanwezige na-warmte voor perfect gestoomde vis.

5. Presenteer de vis op voorverwarmde borden en vergeet niet het vocht dat in de alu-folie achterbleef, op en rond de vis te lepelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content