Zuiders lauw slaatje met kabeljauw

Raw cod fillet with and herbs on rustic wooden cutting board. Black background. Top view © Ondersteunend algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.

Kabeljauwfilets zijn snel geroosterd en sla is snel voorbereid. In een mum van tijd heb je een overheerlijke salade.

Kabeljauwfilets zijn snel geroosterd en sla is snel voorbereid. In een mum van tijd heb je een overheerlijke salade.

Voor 4 personen

100 g kabeljauwfilet per persoon

een mengeling van salade (eikenblad, roodlof, krulsla enz.)

2 tomaten

1/4 l olijfolie van koude persing

enkele takjes verse basilicum

pijnboompitten

2 teentjes knoflook

1 citroen

Bereiding

1. Ontdoe de verschillende slasoorten van hun harde nerven, was de slamengeling en zwier droog. Dompel de tomaten in kokend water, verwijder de huid en zaden en hak het vruchtvlees in blokjes. Hak de basilicum zeer fijn en doe bij de tomaten. Pers de teentjes knoflook boven de tomaten uit en meng alles. Kruid met peper van de molen en een snuifje zout. Overgiet met olijfolie.

2. Trek de sla in kleine stukjes en dresseer op vier borden. Rooster de kabeljauwfilets in een grillpan, kruid en etaleer op de hoopjes salade.

3. Roer een eetlepel citroensap door de tomatendressing en napeer de vis met de saus. Bestrooi de salade met geroosterde pijnboompitten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content