Zonnevis, mousseline van aardappelen met zachte look en een vinaigrette van aromaten

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier:

1 zonnevis van ongeveer 1,5 kg

3 teentjes knoflook

1 sjalot

4 dikke aardappelen

4 soeplepels olijfolie

1 dl kippenbouillon

aceto balsamico

2 soeplepels oude rode-wijnazijn

2 soeplepels brunoise van venkel

2 soeplepels tomaat, in blokjes gesneden

1 koffielepel gehakt bieslook

zout en peper van de molen

1 laurierblad

1 takje tijm

Fileer de zonnevis, verwijder de huid en snijd de filets bij. Schil de sjalot en de knoflookteentjes. Schil en was de aardappelen, snijd ze in stukken. Hak de sjalot en de knoflookteentjes. Bewaar vier grote schijven knoflook om te frituren. Neem een ketel en doe er de sjalot, het gehakt knoflook en de aardappelen in. Voeg tijm, laurier, zout en peper uit de molen toe. Overgiet met een kopje water, dek af met een deksel en laat alles zachtjes pruttelen. De ketel van het vuur nemen wanneer het water volledig is verdampt en de aardappelen gaar zijn. Verwijder het laurierblad en mix de aardappelen tot een mousseline. Voeg twee soeplepels olijfolie toe en houd de mousseline warm. Giet de kippenbouillon in een kookpan en voeg de rode-wijnazijn toe. Laat het vocht voor tweederde inkoken. Neem de kookpan van het vuur en voeg een lepel olijfolie en enkele druppels aceto balsamico toe. Breng op smaak en doe er de in blokjes gesneden tomaat en venkel bij. De saus warm houden. Kruid de zonnevisfilets met peper en zout en bak ze in een warme pan met een lepel olijfolie. Laat de visfilets uitlekken op een bord met keukenpapier. Verdeel de aardappelmousseline over het midden van voorverwarmde borden en leg er de zonnevisfilets bovenop. Garneer met een schijfje gefruit knoflook. Verdeel de vinaigrettesaus en strooi er gehakt bieslook over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content