Zonnevis met sparrenschuim en steentijmaroma

  • Moeilijkheid

Voor 4:

Steentijmaroma:

20 blaadjes steentijm

water, olijfolie

Sparrenschuim:

4 el pijnappelpitten

4 verse amandelen

1/4 l melk

Zonnevis:

8 visfilets

olijfolie

GuƩrande-zout

Voor steentijmaroma:

Laat de blaadjes steentijm ongeveer 10 minuten trekken in 1/2 l water. Laat inkoken tot de helft. Zeef en pers uit. Voeg 2 lepels olijfolie toe. Mix en houd warm au bain-marie.

Voor sparrenschuim:

Stamp de pijnappelpitten en amandelen fijn in de vijzel. Rooster lichtjes zonder toevoeging van vet en voeg er de kokende melk bij. Laat 3 minuten inkoken. Mix, filter en laat wat afkoelen. Voeg er een blaadje gelatine bij en enkele korrels zout. Giet in een sifonfles. Sluit af, voeg drijfgas toe, schud goed en zet 1/2 uur in de koelkast.

Zonnevis:

Bak de visfilets met een dun scheutje olijfolie 3 minuten aan elke kant in een koekenpan met antiaanbaklaag. Strooi op elke filet 10 korrels GuƩrande-zout.

Afwerking: leg per persoon twee filets op het bord en enkele schepjes steentijmaroma. Eindig met twee toefjes sparrenschuim uit de sifon op elke filet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content