Zonnevis met couscous-salade en Indische kerriesaus

  • Moeilijkheid

4 stukken zonnevis van elk ongeveer 200g

200g couscous (griesmeel)

1 eetlepel tandoori-kerriepasta

300g yoghurt

een halve rode en een halve groene peper

1 blik doperwtjes

100g zure room

50cl superieure olijfolie

Kook de couscous in water met een snuifje zout gedurende 5 minuten. Laat hem daarna onmiddellijk afkoelen onder koud stromend water. Snijd de pepers in kleine kubusjes en meng ze door de koude couscous samen met de goed gespoelde en uitgelekte erwtjes. Meng de yoghurt met de tandoori-pasta, de zure room en de olie tot een sausje. Meng 1 eetlepel saus door de couscous en druk de porties in ringen op de borden.

Grill de zonnevis in een barbecuenetje 2 minuten op beide kanten op gloeiende kolen en schik op de couscous. Werk af met enkele druppels saus, enkele kerstomaatjes en een takje groen uit de kruidentuin.

Tips

Gebruik zeker bij niet-gemarineerde vis vuurkruiden tijdens het grillen. Die dienen beslist niet alleen om de buren jaloers te maken. Ze geven ook aroma aan de vis.

Om vormen te maken doen stukken afgezaagde pvc-buis het net zo goed als dure metalen keukenringen.

Variatie

Dit gerecht kan je net zo goed bereiden met een stukje zeeduivel of kabeljauw.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content