Zomerse salade van kruiden en bloemen met waterkersvinaigrette

Girl’s hands holding bowl of wild-herb salad with edible flowers, cranberries and wolfberries ©

Er zijn veel meer bladgroenten dan enkele kropsla of spinazie!

Er zijn veel meer bladgroenten dan enkele kropsla of spinazie!

Nodig voor vier :

  • 200 g gemengde salade (ezelsoren, molsla, roodlof, raketsla, eikenblad, jonge spinazie, waterkers, enz.)
  • groene kruiden
  • eetbare bloemen (bijvoorbeeld : platte peterselie, kervel, basilicum, bieslook, blad en bloemen van Oost-Indische kers, blad en bloemen van salie, goudsbloemen, bernagiebloempjes, viooltjes)

Voor de vinaigrette :

  • 90 g waterkers
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel fijngesneden sjalot
  • 2 eetlepels zachte azijn
  • 5 eetlepels olijfolie van koude persing
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Was de slabladeren en dep ze droog in een propere keukendoek. Scheur grote bladeren in stukken. Doe hetzelfde met de groene kruiden. Doe de salade en de kruiden in een kom en bestrooi met eetbare bloemen.
  2. Bereid de vinaigrette. Was de waterkers, verwijder de dikke steeltjes en doe de blaadjes met knoflook, sjalot, azijn, olijfolie, zout en peper in de blender en meng alles snel, in een beperkt aantal slagen tot een gladde saus. Proef de vinaigrette en voeg eventueel zout of peper toe.
  3. Giet de vinaigrette in een kommetje en serveer de saus afzonderlijk bij de salade.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content