Zomerse courgette in de wok

© Getty

Voor 4 personen
  • 1 courgette
  • 5 cl olijfolie extra vierge
  • 1 pakje spekblokjes
  • 300 g gepelde grijze garnalen
  • enkele druppels balsamico
  • zwarte peper
  • 4 verse tuinkruiden
Bereiding
  1. Was de courgette en snijd de uiteinden weg. Snijd de groente eerst in vier à vijf stukken, snijd elk stuk nog eens overlangs doormidden en versnijd alles in staafjes van ongeveer 2 op 2 cm.
  2. Verhit de olijfolie in een wokpan; Voeg de spekblokjes toe en bak ze al roerend 2 minuten aan.
  3. Voeg aan de courgettestaafjes en de spekjes wat zwarte peper van de molen toe (geen zout wegens de spek en de garnalen). Roerbakken op een hevig vuur gedurende 5 minuten (de groentestaafjes moeten knapperig blijven). Schud de wokpan geregeld op.
  4. Neem de pan van het vuur, voeg de garnalen toe en schud de pan enkele keren op. Besprenkel met balsamico-azijn.
  5. Verdeel de bereiding over diepe borden. Garneer met een boeketje verse tuinkruiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content