Zomers stoofpotje met seitan, vergezeld van aardappelrösti

Voor 4:

Voor 4:

1 pot seitan* (in de natuurwinkel)

olijfolie, 2 uien

1 knoflookteen

250 g champignons

2 à 3 wortelen

3 stengels stoofselder

blokjes pompoen (facultatief)

broccoli en andere seizoengroenten

1 blik gepelde tomaten

1 flesje bier (bv. blond Abdijbier, liefst in bioversie)

tijm en laurier

arrowroot (in de natuurwinkel)

1 kl vloeibare honing

1 afgestreken el zachte mosterd

gehakte peterselie en/of verse koriander

Voor de aardappelrösti :

250 g geraspte aardappelen

1 ei, peper, zout

eventueel kaneel

olijfolie

Stoof de seitan in olijfolie en haal uit de pan. Fruit de versneden ui en knoflook in dezelfde pan en doe de seitan terug in de pan.

Roer de fijngesneden wortelen, selder, tomaten en andere seizoengroenten door de seitan. Voeg tijm, laurier, peper, zout, mosterd en honing toe.

Overgiet alles met het bier en laat onder deksel verder sudderen. Voeg, als de groenten bijna gaar zijn, de stukjes pompoen toe en even later de champignons.

Bestrooi met wat arrowroot om de saus te binden. Bestrooi met gehakte peterselie en/of verse korianderblaadjes.

Meng voor de rösti alle ingrediënten en maak er platte schijfjes van. Bak ze in olijfolie tot ze aan één kant mooi bruin zijn. Keer voorzichtig om en bak aan de andere kant tot het mengsel vanbinnen gestold is.

* Seitan is gemaakt op basis van tarwegluten en is dus eiwitrijk en daardoor een goede vleesvervanger.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content