Voor 4:
4 sardientjes, ontdaan van graten en schubben
1 roze pompelmoes
vlierbessengelei
1 limoen
1 takje munt
zachte olijfolie
arachideolie
peper en zout (fleur de sel)
zoete rijstazijn
eventueel een snuifje suiker (naar smaak)
Maak de ‘korte’ marinade: neem half-om-half arachideolie en olijfolie. Doe er een scheut rijstazijn, de geraspte schil van 1 limoen, peper van de molen en fleur de sel bij. Snij de pompelmoes in partjes en voeg het sap bij de marinade. Leg de filets van de sardines tien minuten in de marinade. Wanneer de vis wit uitslaat, is hij goed (marineer niet te lang, anders overheerst de marinade en is de smaak van de vis volledig weg).
Schik de partjes pompelmoes op het bord. Leg de filets erbovenop. Meng een beetje versgesnipperde munt door de marinade en overgiet de vis met het vocht. Versier met druppeltjes vlierbessengelei. Garneer eventueel met een takje gele molsla.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier