Nodig voor vier :
2 kippenfilets
16 babycourgettes
1 bosje basilicum
1 bosje bieslook
2 sjalotten
1 bosje dille
4 eetlepels aceto balsamico
2 dl olijfolie van koude persing
30 g boter
20 g suiker
Om te paneren :
1 ei
broodkruim of paneermeel
Snijd de kip in reepjes. Kruid het vlees met peper en zout en haal de reepjes eerst door een losgeklopt ei en vervolgens door het broodkruim of paneermeel. Braad het vlees snel goudbruin in hete olijfolie. Droog de lapjes kip met keukenpapier en plaats het vlees in een vorm, samen met de versnipperde kruiden en de in vieren gesneden sjalotten. Smelt de boter in een pan, voeg de suiker toe en blijf roeren met een houten lepel. De aceto balsamico bij de boter doen. De babycourgettes blancheren en waaiervormig versnijden. Het vlees en de courgettes twaalf uur in de saus laten marineren. De reepjes kip en de waaiervormige courgettes alternerend op borden schikken. Garneren met toefjes aromatische tuinkruiden en napperen met marinade.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier