
Zoetzure warme aardappelsalade
Voor 4:
Voor 4:
1 kg kleine aardappelen
3 grote uien
50 g boter
100 ml witte azijn
200 ml water
1 el kristalsuiker
peper en zout
Kook de aardappelen met schil gedurende 15-20 min. Schil en laat ze afkoelen. Snij in schijfjes van 1 à 2 cm. Schil de uien en snij ze in ringen. Smelt de boter in een steelpan en doe er de uien in tot ze glazig maar niet bruin zijn. Voeg er de azijn, het water, suiker, peper en zout aan toe en laat stoven tot de uien zacht zijn. Voeg de aardappelschijfjes toe en laat ze gedurende 8 min. opwarmen in de zoetzure mix.
Indien nodig kunt u nog wat water toevoegen. De salade moet er echt waterig uitzien. U kan er ook peterselie of dille aan toevoegen naar smaak.
Tip: serveer de warme salade bij gebakken of gegrild vlees.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier