Voor 4 personen:
1 l groentebouillon
1 eetlepel Heinz Sojasaus
250 g in blokjes gesneden tofu
2 cm verse gemberwortel
1 fijngesnipperd knoflookteentje
2 lente-uitjes
100 g bamboescheuten uit blik, uitgelekt
1 blik (200 g) Marie Thumas/Bonduelle champignons uit blik, uitgelekt
1/2 eetlepel bruine suiker
3 eetlepels witte wijnazijn
1 blikje (200 g) Bonduelle Crispy Maïskorrels
Anco Sausbinder
versgehakte koriander
Breng de bouillon met de sojasaus aan de kook. Doe de tofu, de in ringetjes gesneden lente-uitjes, de knoflook, de fijngesnipperde gember, de bamboe en de champignons erbij. Kook de soep een tiental minuten op een matig vuur. Roer het bindmiddel tot een glad papje, giet dat bij de soep en laat nog even doorkoken. Breng verder op smaak met de suiker en de wijnazijn en voeg de maïs toe. Warm de maïs even mee en bestrooi de soep vóór het opdienen met koriander.
Tip: Zet ook een schaal kroepoek op tafel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier