Zoete anijsbroodjes

  • Moeilijkheid

Voor 20 à 30 broodjes:

2,5 dl lauw water

30 g verse gist of 2 eetlepels gedroogde gist

350 g Anco patisseriebloem

250 g griessuiker

4 eierdooiers

3 eetlepels olijfolie

2 eetlepels anijslikeur

1 eetlepel dillenzaadjes

1 koffielepel kaneelpoeder

1 eetlepel versgeraspte sinaasappelschil

15 g boter

Giet het lauwe water in een kom. Strooi er de gist op en laat 10 minuten staan tot de gist is opgelost en het mengsel schuimig is. Roer geleidelijk 100 g bloem door het gistmengsel. Dek de kom af en laat 1 uur op kamertemperatuur staan tot het deeg in volume is verdubbeld. Strooi de rest van de bloem in een bergje op een werkvlak. Maak een kuiltje in het midden en doe er het gistdeeg in. Meng met een vork tot de bloem het gistmengsel volledig heeft opgenomen. Kneed een 5-tal minuten tot het deeg zacht en glad is. Maak een bal van het deeg en leg die in een licht met bloem bestoven kom. Dek af en laat 30 minuten op kamertemperatuur staan tot het deegvolume weer is verdubbeld. Leg het deeg nu op een met bloem bestoven werkvlak en druk de lucht eruit. Kneed de eierdooiers één voor één door het deeg en werk er vervolgens de suiker, de olie, de anijslikeur, de dillenzaadjes, het kaneelpoeder en de sinaasappelschil door. Kneed het deeg verder tot het zacht en glad is.Vet een bakplaat in met boter en bestuif hem dan licht met bloem.Verdeel het deeg in stukken ter grootte van een ei, en druk ze een beetje plat. Schik de broodjes op de bakplaat en laat ze 30 minuten op kamertemperatuur rijzen. Verwarm de oven intussen voor op 180°C. Bak de broodjes in ± 30 minuten goudbruin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content