Zoete aardappelchowder met gerookte heilbot en maïs

  • Moeilijkheid

Voor 4:

500 g gerookte heilbot

6 dl melk

1 grote ui

50 g boter

500 g zoete aardappelen (met oranje vruchtvlees)

150 g maïskorrels

1 pakje dragon

1 dl room

zwarte peper en zout

4 eieren

Voor de papavercroutons:

4 sneden toastbrood

1 el olijfolie

1 el papaverzaad

25 g boter

Doe de heilbot in een sauteuse en giet er de melk en 2 dl water op. Breng aan de kook en haal van het vuur. Laat afkoelen (de vis gaart in de hitte van de melk). Snij de ui fijn. Verhit de boter in een grote pan en fruit de ui. Giet de vis af en voeg de gearomatiseerde melk toe aan de ui.

Schil de zoete aardappelen, snij ze in stukken en voeg toe aan de pan. Breng aan de kook en kook de aardappelen gaar in de melk. Pureer de soep en voeg de heilbot, maïs, fijngehakte dragon en room (indien gewenst) toe. Kruid met peper en zout en hou warm. Kook de eieren hard en duw ze nadien door een grove rasp om mimosa te maken.

Snij de korsten van het brood en snij het brood in blokjes. Meng de blokjes met de olijfolie en het papaverzaad. Bak de blokjes goudbruin in de boter. Verdeel de soep over kommen of borden en werk af met de eiermimosa en croutons.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content