Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 koppen ronde Italiaanse zilvervliesrijst
  • 1/2 kop zoete rijst
  • wit zeezout
  • 1/2 kop gedroogde kastanjes
  • 1 blad geroosterde nori (zeewier, te koop in de gezondheidswinkel of in een Japanse winkel)
  • 5 koppen water in een gewone pot (4,25 koppen bij koken onder druk)

Was de zilvervliesrijst en de zoete rijst. Rooster de kastanjes lichtjes. Breng water, rijst en kastanjes aan de kook. Wanneer het geheel kookt, voegt men een snuifje wit zeezout toe. Laat 60 minuten gewoon of 50 minuten onder druk koken. (Bij drukkoken: na de kooktijd rustig de druk laten zakken). De rijst omroeren en met natte handen hoekjes vormen. Snijd de geroosterde nori in repen van 3 cm en omring de rijsthoekjes.

Bereidingstijd: 70 minuten.

Was de zilvervliesrijst en de zoete rijst. Rooster de kastanjes lichtjes. Breng water, rijst en kastanjes aan de kook. Wanneer het geheel kookt, voegt men een snuifje wit zeezout toe. Laat 60 minuten gewoon of 50 minuten onder druk koken. (Bij drukkoken: na de kooktijd rustig de druk laten zakken). De rijst omroeren en met natte handen hoekjes vormen. Snijd de geroosterde nori in repen van 3 cm en omring de rijsthoekjes. Bereidingstijd: 70 minuten.