Zelfgemaakte dompelpralines

Nodig:

Nodig:

1 dl room

200 g melkchocolade

20 g boter

1 cl likeur naar keuze (bv. cognac)

een snuif kaneel

Om onder te dompelen:

200 gesmolten melkchocolade

Versiering:

halve walnoten of gebroken gebrande amandelschilfers

Breng de room aan de kook en laat afkoelen tot 80°C. Breek 200 g melkchocolade in kleine stukjes, voeg deze aan de room toe en blijf roeren tot de chocolade is opgelost. Voeg 20 g malse melkerijboter toe, een scheutje likeur en een snuif kaneel.

Meng alles en giet uit in een laag van 1 cm dik op vetvrij papier. Laat de massa afkoelen en snij blokjes uit van 2,5 op 2,5 cm.. Smelt de rest van de melkchocolade in een warmwaterbad tot ze de lichaamstemperatuur bereikt (niet warmer!).

Dompel de blokjes met een vork onder in gesmolten melkchocolade. Laat de pralines uitdruipen en versier met een halve walnoot of bepoeder met stukjes gebrande amandelschilfers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content