Zeewolf onder tomatenkorst
Voor 4:
Voor 4:
4 zeewolffilets of een andere witte vis zoals griet, wijting.. (150 g per persoon)..
4 middelgrote tomaten
dijonmosterd
bladpeterselie
paneermeel of broodkruim
enkele zongedroogde tomaten opgelegd in olie
peper en zout
kleine aardappelen
verse rozemarijn
grof zeezout
gegrilde aubergineschijven
Kook de aardappelen in de schil. Snij in vieren in de lengte en leg in een ingeoliede ovenschaal. Besprenkel met extra vierge olijfolie, grof zeezout en veel rozemarijn (afgeritste blaadjes).
Bak 20 à 30 minuten in de oven op 180 °C. Dompel de tomaten 10 à 20 seconden onder in kokend water. Verfris onder koud water, pel en ontpit. Snij het vruchtvlees in blokjes.
Versnij de zongedroogde tomaatjes fijn en meng met de verse tomatenblokjes.
Kruid de visfilets met peper en zout. Vouw ze dubbel, schik in een ovenschaal, bestrijk met een beetje dijonmosterd en bestrooi met gehakte bladpeterselie, de tomatenblokjes en, als laatste, een beetje broodkruim.
Leg enkele minuscule blokjes boter op het broodkruim zodat er zich een mooi korstje kan vormen.
Zet de schaal 15 minuten in een oven van 180°C en eindig 5 minuten onder de grill om een korstje te vormen. Serveer met gegrilde aubergineschijven.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier