Zeewolf met groenten

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

4 mooie stukken zeewolf (elk 150 g)

200 g jonge kropsla of andijvie

1 komkommer

2 tomaten

100 g zwarte olijven zonder pit

1 el platte peterselie

olijfolie

1/2 dl vinaigrette

grof zout en versgemalen peper

vier inox ringvormen

Saus:

250 g kerstomaten

2 el fijngehakte basilicum

boter

2 cm gemberwortel

1 tl zachte azijn

een snuif suiker

Verwijder huid en zaden van de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de komkommer in blokjes. Schep tomaat, komkommer, olijven en platte peterselie door elkaar en kruid met zout en peper. Wrijf de vis aan beide kanten in met olijfolie.

Bereid de saus: snij de kerstomaten doormidden en kook ze al roerend tot puree met azijn, suiker, zout, peper, een weinig geschilde en geraspte gember en basilicum. Voeg eventueel wat water toe. Giet alles in een zeef en wrijf met een houten lepel over de bodem van de zeef. Verwarm de saus en controleer de kruiding. Klop van het vuur af klontjes koude boter door de saus.

Stoof de sla of andijvie in olie of boter en kruid met peper en zout. Verhit een pan met antikleeflaag, doe er enkele druppels olijfolie in en bak de vis aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Roer de vinaigrette door de komkommersalade, verdeel de mengeling over vier ringvormen en druk aan. Schik hier de geslonken en uitgelekte sla of andijvie op en druk opnieuw aan. Haal de vorm weg, leg de vis voorzichtig op de groenten en giet de saus rond de constructie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content