Zeewolf met Gandahamkorstje, koolduo en rode wijnsaus

  • Moeilijkheid

Nodig voor 4:

4 stukken zeewolf

Â1/2 groene kool

Â1/2 witte kool

200 g gerookt spek

kippenbouillon

sesamzaadjes

400 g aardappelen (bintjes)

karnemelk

4 jeneverbessen

tijm

2 eierdooiers

olijfolie

200 g broodkruim

10 sneden Gandaham

bladpeterselie

szechuanpeper

stengels bladpeterselie

1 kl honing

hoeveboter

2,5 dl rode wijn (merlot)

2,5 dl bruine gevogeltefond

1 el bloem

Droog de Gandaham in de oven, hou 2 sneetjes apart voor versiering, verbrokkel de rest grof. Rooster de sesamzaadjes kort in een droge pan. Bak het spek kort, alleen voor de smaak en haal uit de pan, stoof hierin 2/3 van de fijngesneden groene kool, kruid met peper en zout en bevochtig eventueel met kippenbouillon.

Kook de karnemelk en kruid met peper en zout en nootmuskaat. Kruid de zeewolf met zeezout en szechuanpeper. Maak de broodkruimmengeling met gemalen broodkruim, Gandaham, fijngesneden bladpeterselie en een scheutje olijfolie. Bak de vis aan beide kanten in een grillpan, bedek met het broodkruim en bak kort verder in de oven gedurende 4 minuten

Afwerking: maak de puree van aardappelen, kool, dooiers, karnemelk en kruiden, meng met de gedroogde Gandahamschilfers. Meng sesamzaadjes met de gebakken kool. Werk de ingekookte rodewijnsaus af met ‘beurre manié’ en voeg er op het einde nog enkele ijskoude boterklontjes aan toe.

Bouw in een cilinder laagjes op van de kool, de mousselinepuree en opnieuw een laagje kool. Schik de vis op een spiegeltje saus, werk het gerecht af met een takje bladpeterselie en gefrituurde inktvisspaghetti.

(Recept: Nele Keyaert)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content