Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 600 g zeewolfreepjes
  • 500 g aardappelen
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • peper, zout
  • 12 saffraandraadjes
  • 100 g gezouten boter

Voor de versiering:

  • 1 grote aardappel (type bintje)
  • 1 à 2 dl geklaarde boter
  • saffraandraadjes

Kook de aardappelen in grove stukken met wat zout en olijfolie. Laat uitlekken tot ze goed droog zijn. Pocheer de saffraandraadjes 3-4 minuten in een paar eetlepels kokend water. Voeg ze bij de warme aardappelen samen met de boter en meng tot puree.

Schik de zeewolfreepjes in een ovenschaal. Bestrijk met wat olie en breng op smaak met peper en zout. Laat de vis in 25 minuten gaar worden op 120°C.

Snij ondertussen de grote aardappel in schijfjes van 1-2 mm dik. Schik op elke schijf 1 of 2 saffraandraadjes en bak ze in een klein pannetje gedurende 5 minuten in de geklaarde boter.

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Schik daarop de visfilets en versier met gebakken aardappelschijfjes.

Kook de aardappelen in grove stukken met wat zout en olijfolie. Laat uitlekken tot ze goed droog zijn. Pocheer de saffraandraadjes 3-4 minuten in een paar eetlepels kokend water. Voeg ze bij de warme aardappelen samen met de boter en meng tot puree.Schik de zeewolfreepjes in een ovenschaal. Bestrijk met wat olie en breng op smaak met peper en zout. Laat de vis in 25 minuten gaar worden op 120°C.Snij ondertussen de grote aardappel in schijfjes van 1-2 mm dik. Schik op elke schijf 1 of 2 saffraandraadjes en bak ze in een klein pannetje gedurende 5 minuten in de geklaarde boter.Verdeel de aardappelpuree over de borden. Schik daarop de visfilets en versier met gebakken aardappelschijfjes.