Zeewolf en jonge spinazie in korst met een oosters tintje

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

600 g zeewolffilet

4 bladerdeegvellen van 14 cm op 10 cm

16 spinazieblaadjes

maan- en sesamzaadjes

1 eigeel

dille

olijfolie

peper en zout

Voor de saus:

1 dl visfumet

20 g roux (mengsel bloem en boter)

3 eetlepels room

1 mespunt curry-poeder

1 sjalot

1/4 appel

1/2 banaan

Snij de zeewolffilets overlangs in dunne plakken en bak ze kort langs beide zijden in olijfolie. Kruid met peper en zout.

Verdeel de helft van de zeewolfplakjes over de bladerdeegvellen. Verdeel daarover de spinazieblaadjes en daarop weer een plakje zeewolf. Rol het bladerdeeg op en strijk in met eigeel. Breng een kleine decoratie aan met de overschotjes van de bladerdeeg en bestrooi met zaadjes. Bak de bladerdeegrollen 20 minuten in de oven op 180°C.

Voor de saus : breng de visfumet aan de kook en bind met de roux tot een lichte veloutésaus. Voeg de room toe en de curry-poeder. Snijd een fijne brunoise (blokjes) van de sjalot, appel en banaan en voeg deze bij de saus vlak voor het opdienen.

Snijd met een scherp mesje een stuk korst van de gevulde rol zodat de zeewolf met de spinazie zichtbaar wordt. Schik de rol op het bord, lepel de saus er rond en garneer met een takje dille of kruiden uit eigen tuin.

Voorbereiding: 15 minuten

Bereidingstijd: 30 minuten

Tip: een roux kan je kant en klaar kopen of smelt boter in een pan, voeg daarna evenveel bloem toe en goed mengen. Elke vissoort past in dit gerecht: wijting, pollak, koolvis, pladijs… Kijk dus naar het visaanbod van de dag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content