Zeewiersoep met schelpjes

© Getty
Voor 4 personen
  • 1 l water
  • 2 à 3 stengels wakame-zeewier
  • 1 grote ui
  • 1 handje kokkels (30-tal)
  • biologische groentebouillon
  • peper en zout
  • olie
Bereiding
  1. Laat de stengels wakame een tiental minuten weken in water. Snijd de ui in ringetjes en fruit deze kort in biologische olie. Voeg kokend water toe en kruid met zeezout en peper van de molen. Voeg de groentebouillon toe.
  2. Haal de wakame uit het nat en knip de stengels met behulp van een schaar in reepjes. Voeg de wakame toe aan de hete bouillon. Sluit het deksel van de stoompan en laat 5 minuten stomen.
  3. Neem een paar schepjes heldere bouillon van de zeewiersoep af en kook in dit bodempje soep de schelpen. Zet het vuur uit van zodra alle schelpen open staan. Zeef de bouillon en giet deze terug bij de soep.
  4. Verdeel de schelpjes over de kommetjes en giet er de hete zeewiersoep over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content