Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 eetlepels wakamevlokken (instant, fijn zeewier uit de natuurvoedingswinkel)
  • 1/4 komkommer
  • 1 koffielepel ongepeld wit sesamzaad, lichtgeroosterd
  • 1 sinaasappel
  • 1 koffielepel biosoju (sojasaus)

Week de wakamevlokken gedurende 5 minuten in water en zeef (het weekwater is heerlijk in de soep). Snijd de komkommer eerst in schuine schijfjes (2 cm) en dan in dunne plakjes (2 mm). Was de sinaasappel. Rasp een weinig van de schil. Pel de vrucht, verwijder de partjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng alle ingrediënten met een mespuntje geraspte schil, maar niet het sesamzaad. Kneed de salade voorzichtig en bestrooi met geroosterd wit sesamzaad.

Week de wakamevlokken gedurende 5 minuten in water en zeef (het weekwater is heerlijk in de soep). Snijd de komkommer eerst in schuine schijfjes (2 cm) en dan in dunne plakjes (2 mm). Was de sinaasappel. Rasp een weinig van de schil. Pel de vrucht, verwijder de partjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng alle ingrediënten met een mespuntje geraspte schil, maar niet het sesamzaad. Kneed de salade voorzichtig en bestrooi met geroosterd wit sesamzaad.