Voor 2 personen:
100 gram gerookte zalm
100 gram heilbot
12 grote roze ongepelde garnalen
2 roze grapefruits
1 eetlepel eitjes van snotdolf (wordt ook wel nepkaviaar genoemd) of zalmeitjes
wat veldsla
3 takjes dille
50 gram room
witte peper
zout
Schil de grapefruits. Deel ze in partjes door met een mes de vliesjes en het vruchtvlees van elkaar te scheiden. Doe dit boven een bord om het sap op te vangen. Druk ook al het sap uit de vliezen. Meng het met de room en de nepkaviaar. Kruid naar eigen smaak met zout en peper. Zet in de koelkast. Snijd de vis in reepjes. Pel 8 garnalen. Laat 4 garnalen ongepeld, voor de garnering. Verdeel de gerookte visreepjes, de gepelde garnalen, de grapefruitpartjes en de veldsla over twee cocktailglazen of coupes. Overgiet met saus, strooi er wat dille op en versier tenslotte met de ongepelde garnalen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier