Voor 4:
250 g platte rijstnoedels
1 ui
2 el arachideolie
1 el kurkuma
6 dl kokosmelk
1/2 kg zalmfilet
12 grote scampi’s
sap van 1 limoen
6 el vissaus
1 el suiker
1 pakje basilicum
Voor de laksa-pasta:
1 tl korianderzaad
4 sjalotten
3 tenen knoflook
3 rode pepers
4 cm gember
2 stengels citroengras
8 amandelen
1 tl garnalenpasta
Maak eerst de laksa-pasta: rooster het korianderzaad in een droge pan en maal het nadien fijn. Hak de sjalotten, knoflook, pepers, gember en het citroengras grof. Mix alle ingrediënten tot een min of meer gladde pasta. Kook de rijstnoedels gaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken en hou apart.
Snipper de ui. Verhit de arachideolie in een grote pan of wok en fruit de ui goudbruin. Voeg de kurkuma en laksa-pasta toe en laat enkele minuten meebakken. Doe de kokosmelk erbij en roer goed. Snij de zalm in stukken van 3 cm en pel de scampi’s. Voeg toe aan de pan en kook zacht tot de vis net gaar is.
Kruid de laksa met het limoensap, de vissaus en suiker. Haal de basilicumblaadjes van de takjes en roer door de laksa. Verdeel de noedels over 4 diepe kommen of borden en schep de laksa over de noedels.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier