Zeeuwse oesters op mousse van avocado met lardo en radijsjes

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

12 Zeeuwse oesters (3 per persoon)

1 rijpe avocado

sap van 1/2 citroen

1 eetlepel avocado-olie

4 radijsjes

4 dun gesneden plakjes lardo (gemarineerd en gezouten buikspek van Italiƫ)

peper en zout

De rijpe avocado met citroensap, avocado-olie en peper en zout mixen tot een glad geheel. De radijsjes in zeer fijne blokjes snijden. De lardo op maat snijden van de oesters. Oesters openen, losmaken en goed laten uitlekken. Onderaan de schelpjes een laagje avocado aanbrengen met behulp van een spuitzak. Hierop de oester schikken, die we in een plakje lardo hebben gerold. Vervolgens de fijn gesneden radijsjes er overheen strooien.

Recept van de Oesterbar in Leuven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content