Voor 4:
12 Zeeuwse oesters 5/0
100 g witte kool
2 el mayonaise
1/2 el yoghurt
1/2 kl chardonnayazijn
1 el blokjes van rode paprika
12 bieslooksprieten
4 toastjes van 6 x 4 cm
4 plakjes rundvlees van 6 x 4 cm
12 blaadjes waterkers
tomatenmoes:
500 g tomaten
100 g tomatenpuree
60 g rode paprika
1/2 tak selder
1/2 teentje look
8 g suiker
2 g basilicum
50 g chorizo worst
5 blaadjes dragon
2 blaadjes basilicum
1 kl ketchup
enkele druppels tabasco
70 g room
1 blaadje gelatine
peper en zout
avocadomoes:
1 avocado
sap van 1/2 limoen
2 el melk
vinaigrette:
25 g mirin
25 g gezeefd citroensap
25 g gembersiroop
25 g rozenazijn
25 g olijfolie
1/2 kl zoetzure gember
1/2 kl koriander
peper en zout
Tomatenmoes: snij de tomaten, rode paprika, selder en look in stukken. Doe samen met tomatenpuree, suiker, chorizo en basilicum in een pan. Breng aan de kook en laat op zacht vuur inkoken. Verwijder de chorizo. Mix de tomatenmoes met dragon, basilicum, ketchup en tabasco. Zeef en voeg het vooraf geweekte blaadje gelatine toe. Laat lobbig worden. Klop de room op en meng onder de tomatenmoes. Breng op smaak en laat opstijven.
Avocadomoes: schil de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in stukjes. Mix met melk en limoensap. Zeef en breng op smaak .
Haal de oesters uit de schelp.
Wittekool: meng mayonaise met yoghurt en chardonnayazijn. Snij wittekool in fijne reepjes, meng met de mayonaise en kruid met peper en zout.
Meng alle vloeibare ingrediënten voor de vinaigrette. Snij de zoetzure gember en koriander fijn en leg in een sauskom.
Spuit een lijn tomatenmoes op de borden, beleg met wat wittekool. Lag er de oesters over en werk deze af met de blokjes rode paprika en bieslooksprieten. Beleg de toastjes met rundvlees. Leg er drie koffielepeltjes avocadomoes op. Werk af met waterkersblaadjes. Verwarm de vinaigrette, giet in de sauskom en lepel deze aan tafel over de oesters.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier