Voor 4:

1 prei

12 zeetongfilets (in totaal ongeveer 600)

peper en zout

bieslook

VOOR DE SAUS:

4 dl visfumet

1,5 dl droge witte wijn

1 fijngehakte sjalot

2 dl room

koude boter

peper en zout

Bereidingswijze:

Maak eerst de blanke botersaus. Laat de visfumet met de witte wijn en sjalot inkoken met tweederde. Voeg de room toe en laat inkoken tot een gladde saus. Klop op met koude boter en kruid met peper en zout. Zeef de saus ten slotte en hou warm.

Maak de prei schoon en snij het preiwit in fijne julienne. Blancheer deze 1 min. in lichtgezouten kokend water, giet af en laat meteen schrikken onder koud stromend water. Laat uitlekken en enigszins afkoelen. Leg de zeetongfilets mooi open op aluminiumfolie. Kruid met peper en zout en verdeel er in het midden de geblancheerde julienne van prei over.

Rol de zeetongfilets op en draai de aluminiumfolie dicht zoals bonbons; zo krijgt men mooie ronde rolletjes. Pocheer de rolletjes 4 min. in kokend water, laat nadien uitlekken en verwijder de aluminiumfolie.

Schik de zeetongrolletjes op 4 borden. Nappeer met de blanke botersaus en werk af met bieslook.

Voor 4: 1 prei12 zeetongfilets (in totaal ongeveer 600)peper en zoutbieslookVOOR DE SAUS:4 dl visfumet1,5 dl droge witte wijn1 fijngehakte sjalot2 dl roomkoude boterpeper en zoutBereidingswijze:Maak eerst de blanke botersaus. Laat de visfumet met de witte wijn en sjalot inkoken met tweederde. Voeg de room toe en laat inkoken tot een gladde saus. Klop op met koude boter en kruid met peper en zout. Zeef de saus ten slotte en hou warm. Maak de prei schoon en snij het preiwit in fijne julienne. Blancheer deze 1 min. in lichtgezouten kokend water, giet af en laat meteen schrikken onder koud stromend water. Laat uitlekken en enigszins afkoelen. Leg de zeetongfilets mooi open op aluminiumfolie. Kruid met peper en zout en verdeel er in het midden de geblancheerde julienne van prei over. Rol de zeetongfilets op en draai de aluminiumfolie dicht zoals bonbons; zo krijgt men mooie ronde rolletjes. Pocheer de rolletjes 4 min. in kokend water, laat nadien uitlekken en verwijder de aluminiumfolie. Schik de zeetongrolletjes op 4 borden. Nappeer met de blanke botersaus en werk af met bieslook.