Voor 4:
25 witte druiven (liefst pitloos)
droge witte wijn
aardappelpuree
handvol spinazie
1 fijngehakte sjalot
Â1/2 fijngehakte knoflookteen
boter
peper en zout
8 zeetongfilets
verse kervel
Voor de saus:
500 g boter
2 eierdooiers
het sap van Â1/2 citroen
1,5 dl room
peper en zout
Snij de druiven middendoor en pel ze. Doe in een pan en zet onder met witte wijn. Warm zacht op gedurende 10 min.
Maak aardappelpuree. Trek de nerven uit de spinazie en stoof met fijngehakte sjalot en look in boter. Laat wat uitlekken en kruid met peper en zout.
Leg de visfilets op een beboterde bakplaat. Giet rondom witte wijn tot de vis voor de helft onderstaat. Zet 5 min. in een oven van 180°C en laat net gaar worden.
Smelt voor de saus de boter op zacht vuur en laat de witte melkresten naar de bodem zakken. De boter mag niet bruisen of bakken. Klop in een pan de eierdooiers los met een scheut water en het citroensap. Klop op een zacht vuur op tot een gebonden schuim, voeg dan al kloppend en straalsgewijs de geklaarde boter toe. Neem halverwege van het vuur. Voeg de halfopgeklopte room toe en kruid met peper en zout. Doe de druiven erbij en serveer met de vis. Werk af met kervel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier