Voor 4:

5 dl visfumet

2 el roux

liaison (1 eierdooier losgeklopt met 2 dl room)

peper en zout

200 g mosselen

1 grofgehakte stengel groene selderij

4 gestroopte zeetongen van 450 g elk

150 g handgepelde grijze garnalen

Bereidingswijze:

Breng de visfumet aan de kook en laat inkoken tot de helft. Bind met de roux en laat indikken. Giet de saus door een puntzeef en werk af met de liaison. Kruid met peper en zout.

Stoom de mosselen gaar in een weinig water met de selderij en peper. Haal de mosselen nadien uit de schelpen. Breng lichtgezouten water aan de kook en pocheer er de zeetongen in 7 min. in gaar. Laat de zeetongfilets nadien uitlekken en schik op 4 borden. Verdeel er de mosselen en garnalen over. Nappeer royaal met de gebonden saus en serveer meteen.

Tip: oorspronkelijk wordt 'sole à l'ostendaise' met oesters bereid in plaats van mosselen. Maar in de loop der jaren werden de duurdere oesters vervangen door mosselen.

Voor 4: 5 dl visfumet2 el rouxliaison (1 eierdooier losgeklopt met 2 dl room)peper en zout200 g mosselen1 grofgehakte stengel groene selderij4 gestroopte zeetongen van 450 g elk150 g handgepelde grijze garnalenBereidingswijze:Breng de visfumet aan de kook en laat inkoken tot de helft. Bind met de roux en laat indikken. Giet de saus door een puntzeef en werk af met de liaison. Kruid met peper en zout.Stoom de mosselen gaar in een weinig water met de selderij en peper. Haal de mosselen nadien uit de schelpen. Breng lichtgezouten water aan de kook en pocheer er de zeetongen in 7 min. in gaar. Laat de zeetongfilets nadien uitlekken en schik op 4 borden. Verdeel er de mosselen en garnalen over. Nappeer royaal met de gebonden saus en serveer meteen.Tip: oorspronkelijk wordt 'sole à l'ostendaise' met oesters bereid in plaats van mosselen. Maar in de loop der jaren werden de duurdere oesters vervangen door mosselen.