Zeetong met oceaansalade, garnalen en mosselen

10-06-2011, 15:47
Bijgewerkt op: 02-06-2023, 17:06
Voor 4 personen
- 2 zeetongen (500 g per stuk)
- 150 g ongepelde garnalen
- 2,5 dl droge witte wijn
- 50 g zeekraal
- 25 g lamsoren
- 10 g nori-algen
- 1 tomaat
- 1 dl olijfolie
- 1 tak platte peterselie
- peper en zout
- 250 g mosselen
- 2 eierdooiers
- 1 dl tomatencoulis
- 50 g boter
- 1/2 citroen
Bereiding
- Verwijder het vel van de zeetongen, knip de zijvinnen eraf en fileer de vis.
- Pel de garnalen, maak een bouillon van de karkassen en de witte wijn.
- Blancheer de zeekraal en lamsoren, week de nori in water. Snij de tomaat in fijne brunoise.
- Leg de zeetongfilets plat op een ovenplaat, bestrijk met olijfolie en verdeel er de mosselen in de schelp op.
- Meng de gesneden nori, garnalen, tomaat, zeekraal en lamsoren met de fijngesneden peterselie en een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Gaar de zeetongfilets met de mosselen 2 minuten in een oven van 180°C.
- Klop de eierdooiers op met een scheut garnalenbouillon en tomatencoulis, werk af met gesmolten boter en citroensap. Kruid met peper en zout.
- Schik rond de zeetong de oceaansalade en leg enkele mosselen op de zeetong. Versier met tomatenmousseline.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier