Zeetong met oceaansalade, garnalen en mosselen

Zeetong met oceaansalade, garnalen en mosselen (Pol Mariën, 't Truffeltje)
Voor 4 personen
  • 2 zeetongen (500 g per stuk)
  • 150 g ongepelde garnalen
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 50 g zeekraal
  • 25 g lamsoren
  • 10 g nori-algen
  • 1 tomaat
  • 1 dl olijfolie
  • 1 tak platte peterselie
  • peper en zout
  • 250 g mosselen
  • 2 eierdooiers
  • 1 dl tomatencoulis
  • 50 g boter
  • 1/2 citroen
Bereiding
  1. Verwijder het vel van de zeetongen, knip de zijvinnen eraf en fileer de vis.
  2. Pel de garnalen, maak een bouillon van de karkassen en de witte wijn.
  3. Blancheer de zeekraal en lamsoren, week de nori in water. Snij de tomaat in fijne brunoise.
  4. Leg de zeetongfilets plat op een ovenplaat, bestrijk met olijfolie en verdeel er de mosselen in de schelp op.
  5. Meng de gesneden nori, garnalen, tomaat, zeekraal en lamsoren met de fijngesneden peterselie en een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout.
  6. Gaar de zeetongfilets met de mosselen 2 minuten in een oven van 180°C.
  7. Klop de eierdooiers op met een scheut garnalenbouillon en tomatencoulis, werk af met gesmolten boter en citroensap. Kruid met peper en zout.
  8. Schik rond de zeetong de oceaansalade en leg enkele mosselen op de zeetong. Versier met tomatenmousseline.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content