Ingrediënten

Voor 4:

  • 200 g zeesla (wakame is een goed alternatief)
  • 2 el oosterse sesamolie
  • 2 el sushi-azijn
  • 2 el mirin
  • 1 fijngehakt rood chilipepertje
  • 4 el gebrande witte sesamzaadjes
  • 100 g Japanse dunne glasnoedels (op basis van aardappelmeel en maiszetmeel)
  • zwarte peper van de molen

Spoel het zout van de zeesla en laat goed uitlekken. Meng sesamolie, sushi-azijn, mirin, chilipeper en de helft van de gebakken sesamzaadjes.

Kook de noedels al dente, giet af en koel af in ijswater. Laat goed uitlekken.

Meng de zeesla, de dressing en de noedels goed door elkaar. Werk af met peper van de molen en met de rest van de sesamzaadjes. Dien gekoeld op.

Spoel het zout van de zeesla en laat goed uitlekken. Meng sesamolie, sushi-azijn, mirin, chilipeper en de helft van de gebakken sesamzaadjes. Kook de noedels al dente, giet af en koel af in ijswater. Laat goed uitlekken. Meng de zeesla, de dressing en de noedels goed door elkaar. Werk af met peper van de molen en met de rest van de sesamzaadjes. Dien gekoeld op.