Zeesla en glasnoedels

Zeesla en glasnoedels
Voor 4 personen
  • 200 g zeesla (wakame is een goed alternatief)
  • 2 el oosterse sesamolie
  • 2 el sushi-azijn
  • 2 el mirin
  • 1 fijngehakt rood chilipepertje
  • 4 el gebrande witte sesamzaadjes
  • 100 g Japanse dunne glasnoedels (op basis van aardappelmeel en maiszetmeel)
  • zwarte peper van de molen
Bereiding
  1. Spoel het zout van de zeesla en laat goed uitlekken. Meng sesamolie, sushi-azijn, mirin, chilipeper en de helft van de gebakken sesamzaadjes.
  2. Kook de noedels al dente, giet af en koel af in ijswater. Laat goed uitlekken.
  3. Meng de zeesla, de dressing en de glasnoedels goed door elkaar. Werk af met peper van de molen en met de rest van de sesamzaadjes. Dien gekoeld op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content