Zeeforel met champignons

  • Moeilijkheid

Voor 2 personen:

1 mooie zeeforel (600 gram)

200 gram champignons

6 fijne sneetjes gerookt spek

120 gram groene linzen

30 gram boter

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel kruidenazijn

1 laurierblaadje

peper

zout

Vraag aan uw vishandelaar om de forel slechts aan één zijde te openen om de centrale graat te verwijderen. Kook de linzen samen met het laurierblaadjes gedurende 20 minuten in gezouten water. Laat uitlekken, breng op smaak met de olijfolie en de azijn en houd ze goed warm. Was de champignons. Snijd ze in schijfjes en bak ze in de pan met wat boter, peper en zout. Spoel de forel af onder koud water en droog af. Vul de forel met de champignons. Bedek de vis vervolgens met het gerookte spek. Leg de vis op de ovenplaat (ingewreven met olie) en laat hem ongeveer 45 minuten bakken op 80°C. Haal de forel uit de oven en zet de gril aan. Wanneer deze rood is, laat je de vis 2 tot 3 minuten roosteren tot het spek goudbruin en knapperig is. Dien onmiddellijk op. Serveer de linzen apart in een groenteschaal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content